אלכוהול גורם למריבות במשפחה ולאובדנות
במחקר שנערך בקרב מתבגרים (גיל ממוצע 16.96) נמצא אצל מי שצרכו אלכוהול בחצי השנה האחרונה שכמעט שלושה רבעים דיווחו על לפחות בעיה אחת שקשורה לצריכת אלכוהול: 29.6% התעלפו או איבדו את הכרה, 47.7% עשו מעשים שעליהם התחרטו למחרת, 16.2% התעמתו עם בני משפחה על רקע של צריכת אלכוהול, 16.6% היו מעורבים בעימות מילולי או פיזי עם מישהו שאינם מכירים. 44.1% דיווחו על שלוש בעיות או יותר שקשורות לצריכת אלכוהול (מתוך 15 בעיות אפשריות) בחצי השנה האחרונה.
צריכת אלכוהול בקרב מתבגרים נקשרה גם לשורה של התנהגויות אובדניות, בהן חשיבה על כך, ניסיונות התאבדות והתאבדויות. במחקר שנערך בקרב מתבגרים שזוהו כמתנזרים מאלכוהול בחודש האחרון, שתייני אלכוהול במידה מעטה (שתו 1-5 פעמים בחודש האחרון), ושתייני אלכוהול במידה בינונית או רבה (שתו 6 או יותר פעמים בחודש האחרון), נמצא קשר ליניארי בין רמת השתייה לבין אובדנות.**
אלכוהול הוא סם.
הוא נמצא בקטגוריית המדכאים. כלומר, הוא מאט תפקודים חיוניים וגורם לדיבור לא ברור, תנועות לא יציבות, הפרעה בקליטות חושיות וחוסר יכולת להגיב במהירות.
באשר להשפעתו על המיינד, הדרך הטובה ביותר להבין אותו היא כסם שמפחית את יכולתו של האדם לחשוב באופן רציונלי ומעוות את כושר השיפוט שלו.
למרות שהוא מסווג כמדכא, כמות האלכוהול שנצרך קובעת את סוג השפעה. רוב האנשים שותים כדי לקבל את ההשפעה המעוררת, כמו שתיית בירה או כוס יין כדי "להשתחרר". אבל אם אדם שותה יותר משהגוף יכול להתמודד איתו, הוא חווה את ההשפעות המדכאות של אלכוהול. הוא מתחיל להרגיש "טיפש" או לאבד קואורדינציה ושליטה.
מנת יתר של אלכוהול גורמת להשפעות מדכאות חמורות עוד יותר (חוסר יכולת להרגיש כאב, הרעלה שגורמת לגוף להקיא את הרעל, ולבסוף, חוסר הכרה, או גרוע מכך, תרדמת או מוות כתוצאה ממנת יתר חמורה). תגובות אלה תלויות בכמות האלכוהול ששותים ובמהירות השתיה.
ישנם סוגים שונים של אלכוהול. אתיל אלכוהול (אתנול), האלכוהול היחיד שמשתמשים בו במשקאות, מיוצר על ידי התססה של דגנים ופירות. תסיסה היא תהליך כימי שבו שמרים פועלים על מרכיבים מסוימים במזון ויוצרים אלכוהול. - מתוך "האמת על אלכוהול"
ישראל אומרת לא לסמים- עמותה המפעילה תכנית חינוכית למניעת שימוש בסמים ואלכוהול
אף אחד אינו מטיל ספק בחומרתה של בעיית הסמים ובהשפעתה ההרסנית על הנוער. ירידה בציונים ואף גרוע מכך, סמים פוגעים בבריאות והורסים את חיי הצעירים.
הפתרון הטוב ביותר הוא להגיע לצעירים עם חינוך אפקטיבי נגד סמים המבוסס על עובדות, לפני שהם יתחילו להתנסות בסמים. הרבה פחות סביר שבני-נוער וצעירים אשר יודעים את האמת על סמים יתחילו להשתמש בהם. החלק העיקרי של התוכנית החינוכית של ארגון "עולם ללא סמים", המועברת על ידי מתנדבי עמותת "ישראל אומרת לא לסמים", מורכב מסרט תיעודי "האמת על סמים: אנשים אמיתיים, סיפורים אמיתיים." לסרט התיעודי מצורפות 13 חוברות ותשדירי שירות עטורי פרסים. יותר מ- 55 מיליון חוברות חינוכיות חולקו ביותר מ-60 מדינות ו-20 שפות שונות.
החבילה למחנך של "האמת על סמים" ממלאת את הצורך ההולך וגובר בכלים מעשיים כדי לעזור למורה, למדריך או למנהל לתקשר את האמת על סמים במהירות ובאפקטיביות. היא מספקת שיעורים, מטלות ופעילויות כיתתיות אשר יעודדו את השתתפות התלמידים וירתקו את תשומת הלב של הצעירים. התלמידים יקראו את החומר ברצון, ייצפו בו והכי חשוב ישתמשו בו כדי לקבל החלטות נכונות לגבי המנעות משימוש בסמים ואלכוהול.
ארגון "עולם ללא סמים" הינו ארגון עולמי של מתנדבים, ללא מטרות רווח, אשר הוקם על ידי סיינטולוגים, הפועל בתחום החינוך והבאת ידע אמיתי על סמים ואלכוהול לילדים ונוער ב- 125 מדינות.
http://il.drugfreeworld.org notodrugs.yestolife@gmail.com
אילת מליס כהן עמותת "ישראל אומרת לא לסמים"
** מתוך- ידע סמים ואלכוהול מספר 10, הרשות למלחמה בסמים
המתנדבים של "עולם ללא סמים" פועלים על מנת להביא את "האמת על הסמים והאלכוהול" אל בני הנוער, בכל מקום שבו הם נמצאים. הארגון, אשר הוקם על ידי ארגון הסיינטולוגיה, כאחד מבין מגוון הפעילויות לשיפור חברתי שהתנועה יזמה, עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.